Modellenwerk & goed doel

MODEL AAN HET WERK

Heej, een hele goededag, allereerst hondje Sjuulke hier! Wilde jullie even laten weten dat hier alles goed gaat en dat ik het – op mijn ouwe dag – lekker rustig aan doe #dertienjaarenachteneenhalvemaand

Soms zit/lig/sta ik eventjes model, wel óf niet met frisse tegenzin want ik zie ook wel dat ik grijzer wordt. En gelukkig ook (eigen)wijzer. #endatisechtnietalleensexybijdieClooney #georgeclooney #whoelse? #ikbenooksexy #zovoelikmeweltenminstealsikdans #jaikvoelmesexyalsikdans #ensjans #datjehetevenweet

Zoals je kunt zien op deze foto, gaat het modellenwerk mij nog erg goed af! Wat een knapkoek ben ik toch hè!?

Modellenwerk moeten jullie trouwens niet onderschatten hoor. Een sjaal van acrylgaren showen tijdens een warme zomerdag én dan ‘mét zónder’ zweetdruppeltjes, géén natte tong uit je droge gorgel tóch heel cool én een beetje zwoel kijken.

Niet teveel met je ogen knipperen omdat je tegen de zon in kijkt maar ook niet te weinig omdat je anders tranen gaat kweken. Met een bos boomstammen in je oren toch proberen te horen wat de fotograaf (mijn gekke vrouwtje) tegen mij aan staat te dirigeren, of hoe heet dat? corrigeren? Oh nee, regisseren!! Doe dit, doe dat, kijk zus, kijk zo….alsof je een sirene van de ambulance voorbij hoort komen. #doehetlekkerzelf

Maar goed, ik laat me op mijn oude dag natuurlijk niet meer gek maken hoor!

Hier show ik één van vrouwtjes nieuwste gehaakte sjaals.
De two-tone-sjaal uit het boek “Haken & Kleur – Een huis vol geluk” maar dan met iedere toer in een andere kleur. #softzeeman #randjesparkle #twotonesjaal

Deze week gaat het véél té warm worden voor sjaals. Überhaupt voor wat dan ook dus ik adviseer jullie, gooi lekker alles uit, rondlopen in je blote tosti is zooo fijn! Ik weet er alles van! #ermoetfrisseluchtbij

Maar ja, met mijn goddelijk figuur kan ik dat natuurlijk ook goed hebben. Jullie mensen zijn er in alle soorten en maten, wat helemaal oké is hoor maar misschien dat het wellicht toch beter is, dat jullie íets aanhouden om wat aan de verbeelding over te laten? #anderemensenendierenhebbenookvakantie #houdaareenbeetjerekeningmee

Bij deze geef ik nog even het stokje/haaknaaldje door aan mijn vrouwtje. Zij wil namelijk graag nog iets vertellen over een GOED DOEL!
Nice day to y’all. Warme poot van Sjuulke

SJAALS VOOR EEN GOED DOEL

Dankjewel lieve Sjuulke dat je mij het haaknaaldje even doorgeeft. Eigenlijk kan ik het wel kort houden deze keer omdat de inzameling van de actie voor dit goede doel momenteel even is stop gezet.

Deze two-tone-sjaal die model Sjuulke en ik hier nu zo mooi samen showen is een van mijn favoriete sjaals, ik draag haar dan ook geregeld, met veel plezier! Het is een heerlijk zachte en lekkere warme budgetsjaal. Door al zijn prachtige kleurtjes een genot om naar te kijken en ik krijg er dan ook geregeld mooie complimenten over. Deze kán en zál ik dus ook niet snel weggeven. #sorrybutnotsorry En tóch is het ook héél fijn om weg te geven. Een ander blij te maken met een door jou zelf gehaakte of gemaakte creatie. #maakeenanderblij

Onlangs vernam ik via het Instagram-account van Annemarie Studio Hip & Stip én Sabine Talulabelle dat er een inzamelingsactie van gehaakte sjaals gehouden werd. Een 82-jarige Nederlandse vrouw, haar naam is Mieke, doet vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Samos. Hoe bijzonder mooi is dat? En dat op die leeftijd! #respect #jebelangeloosinzettenvooreenander #vluchtenisgeenkeuze

Jaren geleden, in mei/juni 2005, ben ik zelf 2 weken op vakantie geweest op het prachtige eiland Samos, in het plaatsje Kokkari. Zo bijzonder mooi daar! De blauwe lucht, de blauwe zee, de wit met blauwe huisjes, de smalle straatjes, de leuke winkeltjes, gezellige taverna’s/terrasjes, leuke obers, vriendelijke mensen, de zon, de zwerfhonden én -katten, het lekkere eten, de Griekse muziek, griekse wijn, zonsondergang, mooie plekken, prachtige excursies, de ezeltjes….

Het heeft destijds allemaal een grote indruk op mij gemaakt. En stiekem hoop ik ooit nog eens terug te keren naar dit machtig mooie stukje aarde. Tot op heden is het er nog niet van gekomen.

Wat wel die kant op gaat zijn een aantal door mijzelf, met véél plezier en met véél liefde gehaakte sjaals. Deze doneerde ik dus aan Mieke, zodat zij ze, met alle andere ingezamelde prachtige gehaakte sjaals, in september dit jaar, mee kan nemen en geven aan de vluchtelingen in het kamp. #eenenalliefde

Laten we hopen dat deze kleurrijke bonte verzameling sjaals de vluchtelingen op Samos heel veel liefde en warmte zullen geven. Met zijn allen de wereld een beetje mooier maken. Mooier kan het niet, toch!?

Doneer jij wel eens mooie spulletjes aan een goed doel? Of haak/brei jij voor een welfair? Voelt goed hè? ? #gazodoor #watcoolvanjou

LIEFS ESSIE -X-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *