ZwartWit geeft zoveel KLEUR! ♥ Deel 1

Ooohh, ben zooo blij! (en niet omdat mijn neus van voren zit en niet opzij) ?

Al geruime tijd ben ik hier thuis bezig met een grote opruim-aktie, waarbij ik begon op zolder. Achter de schotten op zolder, staan m.n. onze vakantiespullen, Paasprulletjes, Sinterklaas- én Kerstdeco en vele nog lege schildersdoeken (???)

Buiten de schotten, dus op de zolder zelf staan diverse bouwrekken vol met kleurrijke bakken met heel veel verschillende bolletjes wol én mooie stofjes maar ook dozen vol échte foto’s en 10-tallen mapjes vol met foto-negatieven.
Allemaal nog afkomstig uit de tijd ver vóór de digitale fotografie…..pure nostalgie!

Waarom ik nou zooo blij ben? Nou, na jaren zoeken vond ik ein-duh-luk de “baby-foto’s” terug van ons lieve hondje Sjuulke ♥
Ondanks dat ik van orde en netheid hou zijn na een 2-tal verhuizingen sinds Sjuulke bij mij woont, de foto’s en negatieven zo vaak omgepakt in andere dozen of kratten dat het overzicht waar wat zou liggen behoorlijk ver te zoeken was.
Kennelijk zocht ik niet goed genoeg óf steeds op de verkeerde plekken. Enfin…

Eenmaal op zoek naar eigenlijk andere foto’s (zul je altijd zien) vond ik het mapje met de baby-foto’s van Sjuulke!! Yeeahhh! ♥

En daarom neem ik jullie nu graag mee in hoe onze lieve Sjuulke in mijn leven is gekomen.         

Begin 2005 schreven we (mijn toenmalige partner en ik) ons in bij de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen www.nvsw.nl om zo in aanmerking te komen voor een rasechte Friese Stabij puppie. ♥ Vanwege de lange wachtlijst kon dit wel even gaan duren.
We hadden al aangegeven graag een meisje te willen ♥

Verder wilde ik dolgraag ons toekomstige hondje een échte Friese naam geven, dat zijn namen die bijna allemaal eindigen op -KE, Lobke, Sietske, Bouke, Bijke, Famke!
Nog meer van zulke namen passeerden de revue….maar werden het uiteindelijk allemaal niet.

En over een revue gesproken….medio 2005 kwam er een schitterende Venlose Revue met de titel “Altiéd utzelfde leedje” op de planken in de Maaspoort van Venlo. Wat een geweldig mooie liedjes, schitterende kostuums, een prachtig decor, fantastische spelers en dansers maar het meest van alles was ik onder de indruk van hoofdrolspeelster Linda Zijlmans – die de rol van Sjuulke vertolkte.
Dit deed Linda echt zooo wonderbaarlijk mooi, dat ze me geregeld kippenvel en tranen van ontroering bezorgde.
En toen viel bij mij het kwartje….Sjuulke is nl. ook een échte Venlose meisjesnaam en eindigde ook op -ke dus je snapt, 1 en 1 was 3 ?
We zouden ons toekomstige puppie-hondje SJUULKE noemen.

Donderdagavond, 10-11-2005 kreeg ik eindelijk een telefoontje van iemand van de NVSW om te zeggen dat er 2 dagen eerder een nestje was geboren en dat wij nu in aanmerking kwamen.
Of we nog steeds interesse hadden in een pup? JAAAAA-haaa!! Dolgraag!
Sjuulke is, samen met 4 zusjes & 2 broertjes, ter wereld gekomen op 8-11-2005 in het Friese dorpje Bergum. (of is het nou Burgum!??)
Een raséchte Friese Stabij, geboren én – de 1e 8 weken van haar hondenleventje –  getogen in Friesland.
Geloof me, eigenwijzer kun je ze niet krijgen. ?
Op het geboortecertificaat van Sjuulke staat een andere naam, nl. LIES.
Dit is de naam die de fokker uit Burgum haar gaf.
Puppy’s uit een nest krijgen altijd een naam met de voorletter van de moederhond.
Sjuulke’s moeder heet Linde. Dus vandaar… En Linde & Linda, kan geen toeval zijn toch?

We ontmoeten Sjuulke en haar broertjes & zusjes voor het eerst toen zij allemaal 5 weken waren.
Dit was naast de eerste kennismaking met de fokker ook een screening.
We werden flink uitgehoord over wie wij zijn, hoe we woonden, de opvoeding, training-cursus, hoeveel tijd we voor haar hadden e.d.

Mocht de fokker géén goed gevoel bij ons hebben, dan zouden we ook niet in aamerking komen voor een pup uit hun nest. En hier ben ik het stellig mee eens. Dan heb je als fokker het hart wel op de juiste plek zitten hoor! ♥

Ook de puppies zelf werden, één voor één, gescreend en kregen een persoonlijkheidstest!
Heel bijzonder kan ik je zeggen. Wij mochten dan ook niet zelf een pup uitzoeken.
We kregen nl. één van de puppies toegewezen. Deze pup zou volgens de testen qua karakter en onze wensen het beste bij ons en onze gezins- en woonsituatie passen.
Na een heel ontspannen en gezellig gesprek met de fokker, een paar kopjes koffie verder en nadat we op alle antwoorden open en eerlijk antwoord hadden gegeven, keerden we weer huiswaarts, van Friesland terug naar Limburg.

Vol verwachting klopte ons hart en dat in de maand januari 2006 ♥

Hoe dit gaat aflopen!? Dat lees je volgende week vrijdag…….dus wordt vervolgd!

liefs Essie -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *