Sjaaltjes voor Sjuulke

Ooit kocht ik op vakantie een vrolijk gestreept sjaaltje voor ons hondje Sjuulke in een dierenwinkel. Sjuulke is tenslotte een meisje en meisjes willen gewoon mooi voor de dag komen, nietwaar?

Eenmaal thuis dook ik snel in mijn stoffenvoorraad en zocht allerhande leuke bonte stofjes én lintjes bij mekaar.
Daarbij nog wat leuke afbeeldingen uitgeprint op t-shirt-transverpapier en toen kon het heerlijk ‘prutsen’ achter de ‘naaitmisschiene’ beginnen.


Sjuulke met haar SUPER-SJUULKE-sjaaltje

Allereerste maakte ik een basispatroon zodat de sjaaltjes allemaal even groot zouden worden.

Sommige sjaals bewerkte ik aan beide kanten én werkte de rand zo nauwkeurig af dat het zelfs 2-in-1-sjaaltjes werden en Sjuulke zelf kon kiezen welke kant ze wilde dragen ?

Zoals onderstaande foto’s laat zien; het is één sjaaltje en zo zien beide kanten eruit:
     
Verjaardagssjaaltje & Valentijnssjaaltje

     
…en hier nog een voorbeeld van een 2-in-1-sjaaltje

En zo ontstond er in no-time een complete garderobe voor Sjuulke.
Daarbij is ze ook nog eens een geboren fotomodel, vindt je ook niet!? Tja….alles voor een koekje!
      

Het voordeel van Sjuulke’s garderobe is dat je er géén grote kledingkast voor hoeft aan te schaffen, deze passen goed in een la in de hal. Bij de wintersjaals én mutsen van de baasjes.

Sjuulke vond het in eerste instantie wel leuk hoor, dat vrouwtje zo haar best deed mooie en hippe sjaals voor haar te maken maar als ze ze langer dan 5 min. om had was ze er meestal wel klaar mee. Zo speelde ze het zelfs klaar tijdens een wandelingetje samen door het dorp, telkens als ik even niet keek, snel aan de strik te trekken waardoor ik er bij thuiskomst pas achter kwam dat ze haar bonte sjaaltje niet meer droeg! Oh nee toch….. (Sjuulke’s gezicht sprak: Yesss, gelukt!)

Dus dezelfde weg, samen met een mopperend hondje, teruggelopen totdat ik het sjaaltje niet veel later weer terug vond op de lange zandpad. Door de frisse kleurtjes vrij gemakkelijk terug te vinden, groot voordeel met zulke vrolijke stofjes (Sjuulke’s gezicht sprak: Kak, daar heb je dat rare gekleurde stoffen ding weer – missie mislukt).

Nu liggen ze hier….in de la.  Op zich heeft ons hondje ook helemaal géén sjaaltjes nodig hoor. Ze mag dan wel zwart-wit van de buitenkant zijn, haar binnenkant is enorm kleurrijk!

Daaorm hou ik ook zoveel van deze lieve donderstraal ♥ ♥ ♥

Bedankt voor het gezellige bezoekje en voel je vrij om een leuke reactie achter te laten.
Vinden wij uiterst plezant en het komt niet in de krant!

Liefs Essie & Sjuulke -x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *