Meloen-krukje

Alweer enkele jaren geleden ontwierp Janneke Assink, het creatief brein achter Jip by Jan een superleuk ribbel krukhoesje én bijpassende ribbelpoef.

De krukjes voor dit ontwerp zijn o.a. te verkrijgen bij de Action.

Aangezien ik deze krukjes ook meteen erg leuk vond haalde ik zo’n leuk krukje bij de Action en ging snel aan de slag met het patroon van Jip by Jan.

Deze hoes heb ik gehaakt met het garen Lammy Hawaï op haaknaald 6 mm.

Krukje is van de Action, in diverse varianten verkrijgbaar.

Het leek mij leuk een rood krukhoesje te gaan haken maar na enkele toeren was het rode garen al op…wat nu?
Het was ’s avonds, de winkels waren dicht en ik besloot op gevoel verder te gaan haken met één van de overige kleuren van Lammy Hawaï die ik nog had liggen en zo ging ik vrolijk verder met de kleur lichtroze omdat ik rood én roze nou eenmaal een geweldig toffe combi vind.

Zo bedacht, zo gedaan….maar al tijdens het haken met de lichtroze kleur zag ik vanuit mijn ooghoeken de kleuren crème en twee tinten groen op tafel liggen…..én net zoals Lampje van Willie Wortel kreeg ik ineens een superleuk idee!

Dus naast rood én lichtroze, voegde ik er nog een beetje crème en veel licht- en donkergroen aan toe en zo ontstond in mijn hoofd spelenderwijs al een MELOEN-krukje……die ik verder puur op gevoel haakte én maakte tot het ontwerp zoals ie nu is.

Voor de meloenkruk gebruikte ik de volgende kleuren van Lammy Hawaï:
Rood nr.043
Lichtroze nr.710
Crème nr.016
Lichtgroen nr.071
Donkergroen nr.045
Zwart – restje katoen

Voor het complete patroon incl. tutorial, klik HIER!

Meloenkruk; haak exact volgens het patroon van Jip by Jan, dus incl. ribbel. en haak de volgende toeren in de daarnaast genoemde kleuren:
Toer 1 t/m 6 in rood (nr.043)
Toer 7: lichtroze (nr.710)
Toer 8: crème (nr.016)
Toer 9: lichtgroen (nr.071)
Toer 10 t/m 12: donkergroen (nr.045)
Toer 13: Lichtgroen (nr.071)
Toer 14: donkergroen (nr.045)
Toer 15: lichtgroen (nr.071)
Toer 16 + 17: donkergroen (nr.045)
Toer 18: lichtgroen (nr.071)
Toer 19: donkergroen (nr.045)
Toer 20: alleen maar halve stokjes haken zónder ribbel, in kleur donkergroen (nr.045) door deze laatste toer komt straks je elastiek.

Hecht alle draadjes netjes af én borduur met zwart (hiervoor gebruikte ik een restje zwarte katoen voor haaknaald 2,5-3,5 mm) in dubbele draad wat streepjes van ongeveer 1-1,5 cm in het het rode gedeelte (toer 1 t/m 6).
Deze vormen de ‘pitjes’ van de meloen.

Je kunt de krukhoes volgens Janneke’s manier aan de kruk vastmaken door onderlangs met garen de hoes aan de krukpoten vast te maken maar ik koos ervoor om zwarte elastiek door de laatste toer te rijgen zodat je het hoesje er makkelijk vanaf kunt halen als je eens wilt wisselen van hoes óf als je de hoes eens zou willen wassen.

Wens je heel veel haakplezier met het haken & maken van het MELOEN-krukhoesje.

Liefs Essie – X-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *