Dromen mag

Dromen, ja dat mag ik graag doen.

Zowel dagdromen als ’s nachts tijdens de slaap.

Als kind had ik al een rijke fantasie en speelde ik overdag de mooiste toneelstukjes in mijn vrije tijd, verveelde me zelden en beleefde altijd wel gekkigheid en dolle avonturen.
Het jonge brein kreeg dus allerhande informatie te verwerken waardoor er ook ’s nachts geregeld gedroomd werd.
De mooiste dromen schreef ik meestal op, al zijn er ook honderden die ik me niet meer kan herinneren of al snel vergeten ben na het wakker worden.

Hoewel ik een onbezorgde en gelukkige jeugd heb gehad, met een superlieve papa & mama én een 3 jaar jonger stoer én grappig broertje, droomde ik als kind o.a. over mooie pretparken, snoeppluktuinen (zie een fruitboomgaard voor je maar i.p.v. fruit hingen er dan grote repen chocolade, lolly’s, spekjes en ander snoepgoed in) maar vreemd genoeg best véél over  heksen.
Grappig genoeg waren de heksen wel altijd klein in mijn dromen.
Poppengroot, zo’n 30-40 cm dus nooit levensgroot waardoor ik nooit echt bang was maar meer alert….‘op mijn hoede’ zeg maar. En toch waren die kleine heksjes meestal best aardig. 😉

Verder droomde ik geregeld dat als ik mijn ouders én/of broertje tegenkwam in mijn dromen dat zij mij helemaal niet kende óf herkende.
Als ik dan hun namen riep, keken ze me vreemd aan of negeerden me. (??)
Als ik ze dan achterna wilde rennen lukte dit nooit, ik kwam nl. geen stap vooruit.
Net zomin als dat ik kon roepen of gillen, geen enkel geluid.
Zeer frustrerend vond ik dat altijd.
Wellicht iets om alsnog de betekenis van deze dromen uit te gaan zoeken.

Durf weer te dromen als een kind!

De mooiste dromen waren toch wel, de dromen waarin ik kon vliegen als een vogel.
Machtig mooi vond ik dat, ik voelde de wind door mijn haren, ik kon omlaagduiken, veel van de wereld onder mij zien en overal komen waar ik maar wilde.
Altijd jammer was het moment dat je door de wekker gewekt werd uit je mooie droom omdat je op moest staan om je klaar te maken om naar school te gaan.
Zucht, gaap, geeuw…laat mij toch lekker dromen…..en dook weer onder de dekens om me daarna weer te lopen haasten als een idioot om op tijd op school te komen.

Als diezelfde schooldag dan met een les begon, waarin niet mijn interesse lag én waar ik met veel moeite mijn aandacht bij moest houden, gebeurde het vaak genoeg dat mijn gedachten afdwaalden en ik binnen no-time weer zat te (dag)dromen….

Ja, ik had veel slimmer kunnen worden, als ik in al mijn schooljaren wat beter mijn best had gedaan en tijdens de lessen meer had opgelet maar ja…daar zijn we nu dan wel een beetje laat mee.

En tóch, zou ik het waarschijnlijk weer exact zo over doen…ik ben iemand die leert door dingen zelf te doen, niet door hoofdstukken en paragrafen uit boeken in mijn “boze bolletje” te stampen.
Dromenvangers aan het m(h)aken.

En daarom droom ik nu nog gewoon lekker verder, over wat ik later worden wil en zo want ondanks dat ik al van alles heb gedaan ben ik daar dus nog steeds niet uit maar geloof nog altijd in het gegeven dat vroeg of laat mijn dromen zullen uitkomen. Ook op werkgebied. 

Verder droom ik over dingen die ik best eens zou willen doen maar nooit eerder heb gedurfd.
Voorlopig dromen we lekker verder, gewoon omdat er nog zo veel te dromen valt.

Al hoop ik enkele van deze dromen ooit eens waar te kunnen gaan maken.
Laat daarom de blogs onder de titel “DROOMPJE” een soort duwtje in de rug zijn om hier iets mee te gaan doen.

Angst mag ook niet langer meer de reden zijn om iets niet te durven en daardoor niet te doen.
Als je niets te verliezen hebt kun je alleen maar winnen, toch!?

Tsss…..wat nou angst!? Nee, die tijd wil ik graag achter me laten. Want laten we eerlijk zijn: Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen? #dromendurvendoen

Herken je jezelf hier wel in? Dat je héél graag iets anders zou willen gaan doen maar niet goed weet hoe…en ook een beetje bang bent om al je zekerheden op te geven, niet wetende wat er komen gaat? Dan geef ik je een tip: DOE HET! Hoe cliché ook maar als je een deur sluit, gaan er nieuwe deuren voor je open en gaan er zoveel mooie dingen gebeuren én op je pad komen.

Dus laten we weer eerlijk zijn: Wie ben jij eigenlijk om aan jezelf te twijfelen!? Niet doen hoor, jij mág er zijn, je kunt meer dan je denkt en voor alles is een oplossing. Geloof in jezelf, zeg dat je het kan en dan kun je het ook! Let maar op!
Dream BIG DREAMS!

En voor nu, wil ik je vragen: Droom je lekker met me mee? want dromen mag! ’s nachts en zeker ook op klaarlichte dag.

Laat je verrassen waar jouw dromen je allemaal naartoe zullen brengen en geniet ondertussen van al die prachtige reizen in dromenland die je zult gaan maken.

Liefs van Essie – X –

4 gedachten over “Dromen mag

 1. Elise schreef:

  ✔ alles gelezen!! Je lancering, de knopenketting en je dromen! Wat kan je toch leuk schrijven Esther. Heel veel plezier ?en natuurlijk succes ?met alle nieuwe dingen die je gaat doen! De foto’s (hoewel nog niet in polaroidframe?) zijn , net als op IG, super vrolijk!
  Liefs Elise

  • Esther schreef:

   Dag Elise,

   Wat ontzettend leuk dat je mijn website hebt bezocht en alle blogs tot nu hebt gelezen.
   Dan ben je wel even zoet geweest, haha.
   Dankjewel voor je mooie complimenten over mijn schrijven én mijn foto’s.?
   Wat is jou naam op Instagram? Dat ik je even beter kan plaatsen ?

   Hoop dat je nog vaker op de koffie komt hier! ?

   Liefs Essie ?

 2. Elise Boon schreef:

  Wat ben ik toch n dommerd om mijn IG -naam er niet bij te zetten…. @little.pink.heart . Dat meloenkrukje ? , echt supergaaf!!!! Morgen meteen naar de action ?.
  Een hele fijne dag,
  Liefs Elise

  • Esther schreef:

   Haha, Elise!?
   Dankjewel lieverd.
   En heel veel plezier met het m(h)aken van je meloenkrukje.
   Laat je me het eindresultaat zien? ??
   Liefs Essie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *